Futboll Premier League Sport

FOOTBALL LEAKS DHE SPONZORIZIMET/ Ja si Arbitrazhi Sportiv shpëtoi City nga përjashtimi!

Provat dhe akuzat e pamjaftueshme ranë në recetë: kështu Man Man u shpëtua nga TAS Të shfajësuar për mungesë provash. Ky është motivimi i CAS (Gjyakata e Arbitrazhit Sportiv) të Lozanës sa i përket çështjes më të nxehtë të sezonit, e lidhur me dënimin e Manchester City nga komisioni i mbikqyrjes së bilanceve në UEFA.

Manchester City banned from Champions League for the next two ...

I përjashtuar fillimisht me dy edicione nga kupat evropiane për sponsorizime të palejuara për të mbushur gropat e humbjeve në bilanc, vendimi është tjetërsuar në istancën tjetër të shkallës së vlerësimit dhe sheikët kanë parë fitoren dhe vetëm një gjobë 10 mln euro.

Kjo është përkundër postës elektronike (email) të publikuara në Football Leaks, të cilat treguan se si Manchester City arriti të shmangte FPF përmes sponsorizimeve artistike të “fryra” përmes kompanive të lidhura fort me pronarët e klubit, si Etisalat dhe Etihad.

football just got a little bit dirtier. | by Nicholas McGeehan ...

Kjo e fundit në rastin konkret do të kishte paguar 220 milion paund si sponsorizim ndërmjet 2012/13 dhe 2015/16. Ajo që bie në sy është se 85% e vlerës së këtyre sponsorizimeve erdhën nga Abu Dhabi United Group Investment & Development, një kompani e Sheikh Mansour bin Zayed, pronar i Manchester City.

Në thelb, akuza u bazua në faktin se kompania maskoi injeksionet e parave në arkat e klubit duke i kaluar ato si sponsorizime.

Manchester City Accused of Using Shadow Firms to Flout Rules - DER ...

Sado të besueshme të ishin email-et, UEFA nuk ishte në gjendje të paraqiste materiale të mjaftueshme që mund të bëjnë të dukshme shkeljen e rregullave të “qytetarëve”, siç janë kontratat ose regjistrimet e kontabilitetit të transaksioneve të dyshimta.

Kjo gjithashtu për shkak të mungesës së bashkëpunimit të klubit (për këtë arsye të gjobitur nga CAS me 10 milion), duke marrë parasysh që vetëm dokumentet e marra në mënyrë të paligjshme, siç janë emailet e publikuara nga Football Leaks, nuk mund të jenë të mjaftueshme.

Russian athletes have doping ban overturned by Lausanne-based ...

Për më tepër, shumë akuza të paraqitura nga UEFA para 15 marsit 2014 kanë rënë në parashkrim. Bordi i Arbitrazhit CAS theksoi se mundësia teorike se vepra penale është kryer nuk mund të përjashtohet, por nuk mori në konsideratë bazën e provave me kusht që kontributet e sponsorizimit të paguara nga Etihad te Manchester City të ishin furnizuar nga prona përmes palëve të treta pjesë të paidentifikuara.

Related posts

SHQIPËRI-ISLANDË NË “ARENËN KOMBËTARE?” UEFA jep vendimin e papritur

bora.autor

MANCHESTER CITY MENDON PËR TË ARDHMEN/ Ja kandidati që do të zërë vendin Guardiolës pas largimit

Delo.autor

LEGJENDARE/ Llullaku pushim, Qaka i bën gjëmën

Isa.Autor

Leave a Comment